Warme Winter Winkel

De Warme Winter Winkel is een tijdelijk pop-up initiatief als hartverwarmend gebaar naar gezinnen die financieel nu moeilijk rond kunnen komen. In de winkel in het centrum van Ede kunnen kinderkado’s en speelgoed met een verstrekte voucher worden betaald. De kadootjes in de winkel hebben een waarde van circa 20 euro en het is allemaal nieuw speelgoed.

Het primair onderwijs vormt een belangrijke antenne voor gezinnen die tussen wal en schip vallen en als warm gebaar en zonder ingewikkelde procedures en toetsing deze vouchers goed kunnen gebruiken. We schakelen daarom graag de hulp van juffen en meesters van basisscholen in Ede in om de juiste gezinnen te kunnen helpen.

Vouchers voor wie het nodig heeft

  • Het criterium voor de doelgroep is: een gezin dat (op dit moment) moeilijk of nauwelijks kan rondkomen en waar financiële ruimte om kadootjes te kopen een zorgpunt is.
  • De essentiële en enige toets om dubbele vouchers te voorkomen is:
    mensen persoonlijk benaderen en de simpele vraag stellen:
    “Heb je al ergens anders vouchers voor de Warme Winter Winkel ontvangen?”
  • Een gezin ontvangt een aparte voucher voor elk kind van 0 jaar t/m groep 8
  • Vouchers kunnen ingewisseld worden voor een kado in de Warme Winter Winkel t/m 30 december

Dubbele uitgifte voorkomen

We schakelen voor de uitgifte meerdere organisaties in. De vouchers zijn uitgedeeld bij de Voedselbank, door sommige sociaal werkers en sommige kerken of moskeeen.

Om dubbelingen te voorkomen stellen we de simpele vraag: “Heeft uw ergens anders al vouchers voor de Warme Winter Winkel ontvangen?”

Als mensen op deze vraag “ja” antwoorden dan kun je vragen of ze ook al naar de winkel zijn geweest om ze in te leveren voor mooie kado’s. Als mensen “nee” antwoorden dan kunnen ze vouchers krijgen.

Laagdrempelig

We houden deze procedure bewust zo simpel omdat we centrale administratie registatie en uitvoerige toetsing willen voorkomen en dit de enige balans is tussen zorgvuldigheid en barmhartigheid

Maar het betekent ook dat het persoonlijk stellen van die vraag aan een ouder wel essentieel is. Deze actie is bedoeld als tijdelijke actie zonder bureaucreatie, met simpele criteria waardoor er laagdrempelig veel gezinnen geholpen kunnen worden met een hartverwarmend gebaar.

Hoe komt jullie school aan vouchers?

Vouchers per kind van 0 jaar t/m groep 8 kunnen per school worden aangevraagd en afgehaald en kunnen worden ingeleverd in de winkel tot 30 december. Daarom is het belangrijk dat er snel vouchers bij de juiste mensen komen zodat deze gezinnen ze kunnen besteden aan mooie kerstkadootjes. Het aanvragen van vouchers als school kan door even een mailtje te sturen met het geschatte aantal dat nodig is naar info@edeviert.nl. Telefonisch contact kan via Richard van Oosterhout (06-48942320)

Aanvraagformulier Vouchers Warme Winter Winkel

Geef hieronder door hoeveel vouchers jullie als school willen aanvragen voor wie het nodig heeft.


Contactpersoon voor de vouchers

Wie is aanspreekpunt vanuit de school?